Free Online Recipes
 |  

Sign Up login
 
 

Komkommersoep met visballetjes Recipe

   
 

               Recipe Tools

 
No Reviews Yet
Read / Add New Review
Add / Copy to a Cookbook
Printable Format
 

 

 



     Komkommersoep met visballetjes

Category   Salads - Soups - Sidedishes
Sub Category   None
Servings   4 pers.
Preptime   45 min.

Ingredients
Soep
3 l groentebouillon
3 komkommers (basis voor soep) - 1 extra (afwerking)
1 stronkje prei
1/2 bleekselder
2 uien
2 teentjes look
4 takjes tijm
4 blaadjes laurier
 
Mespuntje wasabi
scheutje olijfolie
peper & zout
Visballetjes
400 g zalmfilet (of witte seizoenvis zonder vel)
1 ei - scheutje olijfolie
20 g gember - peper en zout
1/2 rode chilipeper - currypoeder 2 el paneermeel

Instructions
Voor de komkommersoep Ontdooi en verwarm een flinke portie groentebouillon, of je kan zelf verse bouillon maken. Spoel de prei en de selder schoon. Verwijder het donkerste loof van de prei, snij ze overlangs in twee en spoel tussen de compacte bladeren. Snij de gepelde uien in grove stukken en versnipper de tenen look. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot of soepketel op een matig vuur en stoof de uien met look glazig. Snij de ongeschilde ‘soepkomkommers’, de prei en het stuk bleekselder grof en laat de groenten meestoven. TIP- Om de soep een extra groene kleur te geven kan je er wat kortgestoofde en uitgeknepen spinazie doorheen mixen. De ‘laatste’ komkommer, die als garnituur dient, snij je in lange kwartjes. Snij de zaadlijsten weg, snipper het vruchtvlees in fijne reepjes of blokjes en zet ze opzij. Roer en laat de groenten een paar minuten stoven. Schenk er vervolgens de groentebouillon bij.
Bind takjes tijm en blaadjes laurier tot een kruidentuil die je laat meesudderen. Voeg een snuif zout toe , wat versgemalen peper en laat de soep 20 minuten zacht koken.
Voor de zalmballetjes TIP- Kies geen zalmhaasje voor deze bereiding. Ook de staartstukken van de vis zijn perfect geschikt voor de visballetjes. Snij de zalmfilet in stukken en doe ze in de hakmolen. Maal ze tot zalmgehakt en voeg een ei toe, samen met een beetje paneermeel. Maal alles een tweede keer en spatel de zalmpasta in een mengkom. Voeg wat zout en voldoende peper toe. Breng het visgehakt op smaak met een snuifje currypoeder en fijngesnipperde blaadjes koriander Verwijder de zaadjes, en hak een stukje rode chilipeper (naar smaak) in piepkleine stukjes. Rasp wat geschilde gemberknol en roer beide door het zalmmengsel. Rol van het kruidige zalmgehakt soepballetjes. Werk met natte (schone) handen om het extra vlot te laten gaan. (max. 2 cm diameter) Schenk een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur en bak de lading zalmballetjes rondomrond goudbruin. Laat ze nadien even uitlekken op keukenpapier.
Om de soep af te werken Verwijder de uitgekookte kruidentuil, voeg een toef wasabi toe en mix de soep glad met de staafmixer. TIP- Beslis of je de soep al dan niet wil zeven. In principe is dit niet nodig, tenzij je een extra-fluwelig resultaat verkiest. Proef en voeg naar smaak wat zout en eventueel meer van de scherpe Japanse mosterd toe. Mix opnieuw en doe de gebakken zalmballetjes in de ketel soep. Laat de visballetjes warmte opnemen, zodat ze tot in de kern gaar zijn. Voeg ook de fijne blokjes rauwe komkommer toe. Lepel de komkommersoep in diepe borden of kommen en werk ze af met een lepel frisse zure room en pluksels muntblaadjes.


Originally Submitted
5/21/2015





0 Out of 5 from 0 reviews

You can add this Komkommersoep met visballetjes recipe to your own private DesktopCookbook.

 

MySkiSign.com
 
 

   
   
 

Contact Us | Help | About Us

Copyright Complaints | Advertise with Us | Privacy Policy | Terms of Use

Copyright © 2002 - 2020 DesktopCookbook. All rights reserved.
Site Owned by
Integrated Sales Resources, LLC.